Home » Reptielopvang

Stichting PretMetRep Reptielopvang

Voor alle reptielen een veilig thuis...

"Stichting PretMetRep Reptielopvang biedt de zekerheid dat dieren uit de opvang niet verhandeld zullen worden. Wij blijven de dieren van levenslange zorg voorzien en verder zetten wij ons in om voor opvangdieren een ander thuis te vinden!"*

 

Tot nader bericht kunnen wij, tot onze grote spijt, geen dieren meer aannemen. Graag staan wij u bij met raad en daad, maar plaatsing bij de stichting is voorlopig niet meer mogelijk.

 

 

PretMetRep is er ook voor diegene die op een verantwoorde manier van zijn of haar reptiel af wil. Onze opvangorganisatie, Stichting PretMetRep Reptielopvang, vangt alle reptielen en aanverwante dieren op en wij kunnen door onze jarenlange ervaring aan alle reptielsoorten optimale zorg bieden. Zelfs aan dieren als grote wurgslangen en krokodilachtigen. Wij nemen dieren zonder vragen of oordeel aan en ook is het mogelijk dat wij de dieren bij u op komen halen. U kunt natuurlijk ook de dieren zelf afgeven. Mail of bel ons gerust voor vrijblijvende informatie of een afspraak.

Dieren die bij ons een nieuw huis vinden, gaan de eerst de quarantaine in. Gedurende deze eerste weken kunnen wij kijken of de dieren gezond zijn en ze eventueel voorzien van medische hulp. Als de dieren helemaal tiptop in orde zijn, gaan ze -indien mogelijk- bij hun soortgenoten. Dieren die gezond zijn, kunnen voor onze educatieve doeleinden worden ingezet en krijgen dus naast een goed, óók een ook een nuttig leven.

Laat uw dier alstublieft niet los in de natuur. De meeste dieren sterven dan al snel omdat het veel te koud is en de dieren die wel in ons klimaat kunnen overleven horen hier niet. Deze “exoten” kunnen inlandse soorten ernstig bedreigen en dat moet worden voorkomen. In opvangcentra zit uw dier veilig en warm, zal worden voorzien van het juiste voedsel en aan de zorg van zeer ervaren mensen zijn overgeleverd en alle aandacht krijgen die het dier verdient!

 

VOORWAARDEN REPTIELOPVANG:

1) Stichting PretMetRep Reptielopvang vraagt aan eigenaren vriendelijk, doch dringend, een door ons opgestelde afstandsverklaring te ondertekenen. Op deze manier krijgen (voormalig)eigenaren de zekerheid dat dieren niet worden verkocht en PretMetRep heeft voor de overheid het bewijs van legale herkomst.

 

2) Onze organisatie kent geen tarieven voor de opvang**, echter brengen wij €5,- aan administratiekosten in rekening. Deze kosten zijn o.a. voor het in orde maken van de papieren en het inschrijven in onze logboeken.

 

3) Dieren uit Regio Haaglanden (Den Haag) worden kosteloos opgehaald. Dieren uit andere delen van het land kunnen ook door medewerkers van Stichting PretMetRep Reptielopvang worden opgehaald, alleen vragen wij dan een vergoeding voor de verreden brandstof. Hiervoor gelden onze huidige aan- en afrijkosten.

 

4) De administratie- en eventuele aan- en afrijkosten dienen contant bij onze medewerkers te worden voldaan. Afgelopen jaren is helaas gebleken dat sommige mensen hun afspraken niet nakomen, vandaar deze regel.

 

U kunt bij vragen en/of opmerkingen altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!!

 

Ook voor de professionals:

Sinds augustus 2012 vangt PretMetRep reptielachtigen en amfibieën voor dierenambulance en vogelasiel Leiden en vanaf 2013 is PretMetRep als opvangcentrum verbonden aan de gemeente Velsen en de gemeente Beverwijk alsmede de aangesloten dierenambulances. Vanaf mei 2014 voorziet PretMetRep ook in opvangwerk voor Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar. En sinds 2015 verzorgt PretMetRep de opvang van reptielen e.d. voor dierenambulance Alphen aan den Rijn. Vanaf 2016 vertrouwt ook dierenambulance Haaglanden ons de zorg van gevonden reptielen en aanverwanten toe. In 2017 is de samenwerking met Dierenambulance Stichtse Vecht/huisdierenmeldpunt Utrecht tot stand gekomen.

 

Inmiddels zijn wij verantwoordelijk voor de zorg van vele opgevangen dieren; van baardagamen tot brilkaaimannen. Wij waarderen de verantwoordelijke keuze van de vorige eigenaars om hun dieren bij ons onder te brengen.

 

Hulp en ondersteuning:

Wilt u Stichting PretMetRep Reptielopvang steunen met haar opvangwerk?

Uw gift of donatie kunt u overmaken op NL39INGB0007033952

(Dit rekeningnummer is alleen voor donaties aan de stichting; betalingen aan PretMetRep educatie gaan via een ander rekeningnummer)

 

      

 ...Een aantal van de dieren die bij ons een nieuw huis gevonden hebben...

Opvang 2012

Opvang 2013

Opvang 2014

 *Indien wij opgevangen dieren een nóg beter bestaan elders kunnen bieden, doen wij dit natuurlijk. Maar PretMetRep verkoopt of verhandelt geen dieren!

** De opvang is mogelijk omdat PretMetRep uit haar educatieve werk inkomsten genereert voor de verzorging van de (opvang)dieren.