Home » Over ons

Over ons...

Waarom wij ons inzetten...

Eerste logo. Begin 2008.     Huidig logo. Sinds 2009

 

Even voorstellen,

PretMetRep is opgericht door drie hele enthousiaste dierenliefhebbers die zich al jaar en dag bezig houden met het verzorgen van verschillende reptielen, amfibieën en insecten. Door de jaren heen is ons dierenbestand alleen maar gegroeid en kan zich nu meten aan menig dierentuin! Omdat wij met z'n drieën goed  samenwerken, maar ook juist gespecialiseerd zijn in onze eigen favoriete diersoort, kunnen wij deze enorme dierencollectie onderhouden op een goede en professionele manier. Door jaren in het "reptielenwereldje" mee te draaien, weten wij wat er speelt en ook waar beter op gelet zou moeten worden. Dat laatste was een hele belangrijke reden om met PretMetRep te beginnen.

Omdat wij dag in en uit genieten van deze prachtige dieren, voelden wij de behoefte deze dieren dichterbij anderen te brengen. Juist omdat er zoveel over te vertellen valt! Toen wij dus in 2007 door een scoutingclub werden uitgenodigd om wat over onze dieren te vertellen, waren wij daar erg blij mee. En wat begon als een  eenvoudige  demonstratie, groeide al snel uit tot wat nu PretMetRep is. Sinds 2008 delen wij onze kennis en met behulp van onze prachtige dieren verzorgen wij leerzame kinderfeestjes, organiseren wij boeiende exposities voor jong en oud en komen wij naar scholen om daar les te geven met en over onze dieren.

 

Alle dieren die wij hebben, worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en met alle liefde verzorgd. Dat stelt ons in staat om onze dieren mee te nemen voor voorlichting. Juist daarom MOET onze verzorging van professionele kwaliteit zijn omdat de mensen die onze dieren zien, geraakt moeten worden door hun schoonheid en pracht!!

Begrijp ons goed, de wereld van reptielen, amfibieën en insecten zit vol met mooie en bijzondere dieren en wij laten dat graag aan de mensen zien, maar dat dient wel een doel! Wij zijn er niet om mensen te vertellen dat ze ook een dier moeten nemen, maar juist om mensen op de valkuilen van het reptielhouden te wijzen. Er kunnen zoveel dingen misgaan, dus laat je informeren! Wij zijn er ook niet om onnodig met dieren te slepen, maar om gezonde en sterke dieren in hun volle pracht en glorie te laten zien en onwetenden meer begrip en respect bij te brengen voor dieren en natuur.

 

Door onze kennis van dieren en de mogelijkheid die dieren ook in het echt te kunnen laten zien is PretMetRep sinds 2008 uniek in Nederland.

Naast ons educatieve werk, hebben wij Stichting PretMetRep Reptielopvang opgericht en zij houdt zich volledig bezig met opvangen van dieren die zowel door instanties, als door particulieren worden aangeboden.

Weliswaar werkt PretMetRep met vaste tarieven, maar er is geen sprake van winstbejag, en dat hoeft ook niet! Onze opbrengsten worden, na aftrek van belastingen, direct geschonken aan de stichting. Zo kunnen onze dieren optimaal worden verzorgd!!

 

De drie heren van het PretMetRep-Team met twee lieftallige bezoeksters tijdens een expositie in Bergambacht