Home » Les op school

Educatie

Voorlichting op scholen en instellingen.

"Het allerbelangrijkste doel van PretMetRep is het doorgeven van kennis over dieren die door veel mensen eng gevonden worden. Door voorlichting te geven en (jonge) mensen kennis te laten maken met de fascinerende wereld van reptielen, amfibieën en insecten hopen wij meer begrip te kweken voor deze dieren en impulsieve (hobby)aankopen en de fouten die daarmee gepaard gaan te voorkomen"

Wij komen graag naar scholen (maar ook naar (zorg)instellingen en verenigingen) om jongeren van dichtbij kennis te laten maken met onze dieren. Door over deze dieren te vertellen en leerlingen de kans te geven ze eens goed te bekijken en aan te raken, kweken we hopelijk meer begrip voor deze dieren en kan iedereen genieten van de schoonheid van de natuur. Het is met ons dus mogelijk om op  scholen "lessen" te verzorgen in reptielverzorging, reptielherkenning of het hanteren van en omgaan met verschillende soorten reptielen.

PretMetRep verzorgt op allerlei scholen en voor alle niveaus speciale reptiellessen. In deze lessen staan onze prachtige dieren in het middelpunt van de belangstelling. Maar naast kennismaken met de dieren krijgen leerlingen ook wat basiskennis over reptielen mee, hoe ze te herkennen en waar ze te vinden. Onze medewerkers kunnen u en uw klas of klassen een uitgebreide les aanbieden over alles wat met deze dieren te maken heeft en is daarmee een 'levendig alternatief' voor een bezoek aan een museum of zelfs een dierentuin.

Naast "brede lessen" is het ook mogelijk heel gericht over één soort of type dier te verzorgen. In de brede lessen maken kinderen in rap tempo kennis met verschillende dieren uit de reptielen,- en insectenfamilies maar in de "gerichte lessen" kunnen we alle aandacht geven aan één reptielensoort of zelfs maar één speciaal type. Onze brede lessen zijn erg geschikt als aanvulling op het thema ordening voor het vak biologie. Maar ook voor alle leerlingen die geïnteresseerd zijn in de levendige wereld om zich heen. 

In dierentuinen kan men heel goed naar dieren kijken, maar de informatie is vaak beperkt en aanraken is zelden of nooit mogelijk. Bij PretMetRep kan dat wel en dat allemaal binnen de muren van uw eigen schoolgebouw. In musea zijn alleen exemplaren te zien die niet meer leven en zal een hoop leerlingen niet bijzonder aanspreken. Verder kan een trip naar een dierentuin of museum een kostbare en ingewikkelde zaak zijn. Wij komen juist naar úw school toe en dat scheelt een hoop gedoe.

PretMetRep is reeds verantwoordelijk voor vele geslaagde lessen in scholen door het hele land. Enthousiast geworden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

PretMetRep brengt unieke dieren de klas in voor een unieke ervaring