Home » Actueel

Actueel

Lopende zaken bij PretMetRep!

Op dit deel van de site houden wij u op de hoogte over ontwikkelingen binnen de organisatie en andere noemenswaardigheden.

 

Nieuws:

Samenwerking met Huisdierenmeldpunt Utrecht
Vanaf vandaag 21 augustus 2017 gaan wij samenwerken met Huisdierenmeldpunt Utrecht en dierenambulance Stichtse Vecht.
 
Wij zijn zeer blij met deze samenwerking en hopen dat we nog meer dieren een goede plek kunnen bieden in de opvang en in de toekomst, waar mogelijk, bij nieuwe verzorgers.
Huisdierenmeldpunt Utrecht is ons contact- en 1ste opvangpunt voor reptielen en aanverwanten in het noordelijke deel van de provincie Utrecht en de Flevopolder en de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen.
Primair zullen zij tijdelijke opvang voor hun rekening nemen, van waaruit de dieren vervolgens naar Den Haag verhuizen. De bedoeling is uiteindelijk uit te breiden naar een permanente opvang in die regio.
Voor vragen over opvang en vervoer kan er altijd contact opgenomen worden met PretMetRep 06-28456973 of Huisdierenmeldpunt 030-2513372
 

 

Mededelingen:

  • Een jaar geleden vroegen wij om uw steun inzake het staken van de nieuw in te voeren positieflijsten en het dramatische gevolg daarvan voor de gehele dierenhobby. Mede dankzij uw steun is er een nieuw plan om algemeen aanvaarde wetgeving op te stellen. Lees er alles over via onderstaande link

http://www.huisdieren.nu/over-pvh/wat-doen-wij/wet-en-regelgeving/wetgeving/de-wet-dieren/positieflijsten/een-nieuwe-systematiek-voor-het-vaststellen-van-positieflijsten/

Namens heel PretMetRep, bedankt voor uw steun! 

  • Doe mee aan onze poll, hiernaast op dit deel van de site, en vertel ons wat u van huidige regelgeving vindt!

 

Gezocht:

!!!  In 2014 meldden wij vol trots de verhuizing van het opvang-gedeelte van de organisatie naar een veel grotere locatie in Maasdijk. Hoewel het enthousiasme van beide partijen onverminderd groot bleef, moest na 3/4-jaar hard werken worden vastgesteld dat de accommodatie toch niet geschikt bleek.

Kortom: PretMetRep is op zoek naar ruimte in Zuid-Holland om haar opvangcapaciteit te vergroten om zo nog meer dieren te kunnen helpen. Wie kent of heeft geschikte ruimte voor ons? Hoewel wij niet kieskeurig zijn, zou een particuliere ruimte in bijvoorbeeld een schuur of kas ideaal zijn. Wij zoeken dus een loods, of een schuur, kasbouw of een andere ruimte waar wij dieren op een goede en professionele manier permanent kunnen huisvesten om zo de verdere groei van PretMetRep mogelijk te maken. Weet u, of heeft u, dergelijke ruimte beschikbaar? Wij horen graag de locatie en gevraagde huur/koopsom. PretMetRep is echter een bescheiden organisatie dus de financiële ruimte is gelimiteerd.  !!!

Oog in oog met een echte vogelspin bij een expo bij Tuincentrum De Mooij, Rijnsburg